Zoeken

Vaccinfabriek om Marokko en Afrika te bevoorraden

3 oktober 2022 - 22:00 - Economie

©

Ondanks de daling van het aantal Covid-19 besmettingen, streeft Marokko nog steeds naar een echte gezondheidssoevereiniteit. Het koninkrijk gaat daarom vanaf november vaccins produceren.

"De oorlog in Oekraïne heeft de noodzaak van de gezondheidssoevereiniteit van het koninkrijk vergroot. Vanaf november zullen we beginnen met de productie van vaccins tegen Covid en andere soorten vaccins die ook op het Afrikaanse continent zullen worden gebruikt," verklaarde minister Nizar Baraka van Uitrusting en Water tijdens een conferentie van de Alliantie van economen van de Istiqlal-partij.

Lees ook: Alles klaar voor productie "made in Morocco" vaccin

"We hebben ook een industriële soevereiniteit ontwikkeld via een projectenbank. Deze projectenbank omvat ook de gezondheidssector. Met de veralgemening van sociale bescherming zullen we medicijnen nodig hebben en het zou interessanter zijn om ze te kunnen produceren", voegde de minister eraan toe.

Lees ook: Fabriek in Marokko gaat 116 miljoen vaccins per jaar produceren

Het project van een vaccinfabriek werd in januari 2022 door Koning Mohammed VI gelanceerd. Het omvat de bouw van een fabriek voor de productie van vaccins tegen Covid-19 en andere ziekten. Een deel van de productie is bestemd voor de export naar de rest van Afrika. Het project vergde een investering van 500 miljoen euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team