Zoeken

"Made in Morocco" coronavaccin eind dit jaar beschikbaar

26 september 2021 - 17:00 - Marokko

©

Na de ondertekening van de overeenkomsten met betrekking tot de productie en verpakking van het vaccin tegen Covid-19 en meerdere andere vaccins in Marokko, kondigen Marokkaanse onderzoekers de start van de productie voor december dit jaar aan.

Het "Made in Morocco" coronavaccin, een project waaraan Koning Mohammed VI veel belang hechte, zal in december dit jaar in de actieve fase gaan volgens bronnen van Hespress. De productie van het vaccin vloeit voort uit een samenwerkingsakkoord tussen de Chinese groep Sinopharm en het Marokkaans bedrijf Sothema. In een eerste tijd zullen 5 miljoen doses coronavaccin per maand worden geproduceerd.

Lees ook: Deze Europese landen aanvaarden het in Marokko gebruikte Sinopharm-vaccin

"De geplande datum voor de lancering van de fabricatie van het vaccin blijft voorlopig onveranderd", verklaarde Lamia Tazi, CEO van Sothema. Volgens haar "worden alle regelgevende procedures voortgezet en is er niets veranderd aan het proces".

Voor het project, dat Marokko zal helpen aan de vraag van de nationale vaccinatiecampagne te voldoen, maar ook vaccins naar de rest van Afrika te exporteren, werd een bedrag van 500 miljoen dollar vrijgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team