Zoeken

Marokko ontvangt materiaal voor productie Sinopharm vaccin

25 oktober 2021 - 15:40 - Marokko

©

Marokko heeft een eerste partij materiaal ontvangen bestemd voor de uitrusting van de nieuwe fabriek waar Sinopharm-coronavaccins zullen worden geproduceerd.

Deze levering bestaat onder meer uit materiaal dat nodig is voor het Fill and Finish proces, oftewel het afvullen van het vaccin in de injectieflacons en spuiten, vaccinvloeistof en verpakking. Dat melden bronnen van L’Opinion.

Lees ook: "Made in Morocco" coronavaccin eind dit jaar beschikbaar

Volgens dezelfde bronnen is deze eerste levering het bewijs van de wil van Sinopharm om de samenwerking met het Marokkaans laboratorium Sothema vlot te laten verlopen en aan Marokko de mogelijkheid te geven om lokaal vaccins te produceren.

Lees ook: Marokko en Israël werken samen aan productie coronavaccin

De nieuwe samenwerking werd vastgelegd in overeenkomsten tussen Marokko en China en tussen het ministerie van Volksgezondheid en het Marokkaans laboratorium Sothema. Marokko zal vanaf december vaccins tegen het coronavirus gaan produceren. De fabriek zal een maandelijkse productiecapaciteit van 5 miljoen vaccins hebben, waarvan een deel voor de nationale markt bestemd is en de rest zal worden uitgevoerd naar Afrikaanse landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team