Zoeken

Marokko in top 5 duurste landen van Afrika voor benzine

24 mei 2024 - 07:00 - Economie

©

Volgens recente gegevens van de gespecialiseerde website Global Petrol Prices, behoort Marokko tot de top 5 van de Afrikaanse landen waar benzine het duurst is.

Ondanks een daling in de afgelopen week, liggen de brandstofprijzen in Marokko nog steeds boven de tarieven van een jaar geleden. De pompbeurten hebben in de zomer van 2023 een reeks verhogingen ondergaan, waarvan de effecten nog steeds voelbaar zijn.

Lees ook: Marokko: recordboete voor oneerlijke concurrentiepraktijken in oliesector

Momenteel bedraagt de gemiddelde prijs van een liter benzine in Marokko 15,46 dirham, wat neerkomt op ongeveer 1,54 dollar. Dit plaatst het koninkrijk in de top 5 van Afrikaanse landen waar benzine het duurst is, volgens de laatste gegevens gepubliceerd door Global Petrol Prices.

"We gebruiken historische gegevens voor de benzineprijzen in het land. De gegevens worden bijgewerkt met de actuele waarden van wisselkoersen en internationale olieprijzen. Op basis van deze schattingen is de benzineprijs in Marokko 1,54 US Dollar. Ter vergelijking is de gemiddelde benzineprijs in de wereld voor deze periode 1,35 US Dollar", schrijft de website.

Lees ook: Goedkopere olie, duurdere benzine: de Marokkaanse paradox

Marokko bezet daarmee de 4e plaats op het continent, achter de Seychellen (1,627 dollar), Senegal (1,628 dollar) en Zimbabwe (1,690 dollar). Libië en Egypte hebben de goedkoopste brandstof van het continent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team