Zoeken

Actualiteit over : Economie

Rijkdom Marokko verdubbeld in 14 jaar tijd

Tussen 1999 en 2013 is de rijkdom van Marokko meer dan verdubbeld, van 5904 miljard naar 12.833 miljard dirham. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Sociaal Economische en Milieuraad (CESE) en Bank Al Maghrib.

Marokko grootste exporteur van groenten en fruit naar Spanje

Marokko was in de eerste acht maanden van het jaar verreweg de grootste exporteur van groenten en fruit naar Spanje. Dat blijkt uit gegevens van de Spaanse douane.

Opnieuw gas ontdekt in Kenitra

Een nieuwe gasontdekking werd maandag door SDX Energy in Marokko aangekondigd. Het Brits bedrijf heeft een licentie om tussen Kenitra en Sebou naar gas te zoeken.

Marokko gaat Russische S-400 luchtverdedigingssystemen kopen

De informatie werd een maand geleden, tijdens het bezoek van de Russische Premier Dmitri Medvedev aan Marokko bekendgemaakt. Het koninkrijk staat op het punt om een reeks S-400 luchtverdedigingssystemen te kopen.

Hotels in Marrakech met zonnepanelen uitgerust

Een project voor de installatie van zonnepanelen op hotels wordt momenteel besproken door de Regionale vereniging van hotelindustrieën (ARIH) in Marrakech.

Marokkaans snelwegbedrijf ADM huldigt nieuwe projecten in

Ter gelegenheid van de 42e verjaardag van de Groene Mars heeft het Marokkaans snelwegbedrijf Autoroutes du Maroc (ADM) maandag drie belangrijke projecten in Mohammedia, Kenitra en Agadir ingehuldigd.

Internet groeit jaarlijks met 33 procent in Marokko

Het internet groeit in een gestaag tempo in Marokko met een jaarlijkse stijging van 33,2 procent. Een lagere prestatie werd waargenomen voor mobiele telefonie.

Barclays Bank Egypt heet nu officieel Attijariwafa Bank

Barclays Bank Egypt heeft sinds vrijdag officieel Attijariwafa bank Egypt. Het nieuw merk werd vrijdag in Caïro gelanceerd.

Euronews vol lof over Marokkaanse luchtvaartindustrie (video)

Marokko nam onlangs deel aan de luchtvaartbeurs van Nagoya in Japan. Het koninkrijk is in minder dan 20 jaar tijd een hub voor de luchtvaartsector in Noord-Afrika geworden.

Marokko gaat verlaten vrouwen uitkering geven

Marokko gaat verlaten vrouwen financieel steunen. In de nieuwe begrotingswet voor 2018 wordt een uitkering voorzien voor deze vrouwen en hun kinderen.

0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 130 ... 1360

  • Marokko
  • Wereld
  • Sport
  • Gemeenschap
  • Marokkanen in het buitenland
  • Bladna.nl

    Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team