Zoeken

Marokko: liter benzine naar 20 dirham?

9 juni 2022 - 09:40 - Economie

©

De brandstofprijzen zijn de afgelopen weken voortdurend gestegen in Marokko. De laatste dagen hebben de prijzen aan de pomp de drempel van 16 dirham/liter bereikt. Bestuurders vrezen het ergste.

Gaat de prijs van een liter benzine stijgen tot 20 dirham? Voorlopig hebben de consumenten geen antwoord op deze vraag terwijl zij hulpeloos moeten toekijken hoe de brandstofprijzen de pan uit rijzen.

Lees ook: Wereld-Marokkanen betalen volle prijs bij Spaanse benzinestations

In amper drie maanden tijd is de benzineprijs aan de pomp gestegen van 14,18 dirham per liter tot 16 dirham per liter in de voorbije dagen. Volgens regeringswoordvoerder Mustapha Baitas, die had aangegeven dat de huidige stijging van de brandstofprijzen in Marokko ongetwijfeld zou voortduren, zou de prijs zelfs ver over deze drempel kunnen gaan.

De reden hiervoor is de "sterke vraag" naar energieproducten vanwege de crisis in Oekraïne en de weigering van de OPEC-landen om hun productie te verhogen, waardoor de prijs per vat zou kunnen dalen, aldus de deskundigen.

Lees ook: Brussel stemt verbod op onverdoofd slachten weg

De situatie zou echter kunnen verbeteren als gevolg van de toezeggingen van de OPEC, die heeft aangekondigd haar olieproductie in juli met 648.000 vaten per dag te zullen verhogen, terwijl de hoeveelheid in de voorgaande maanden op 432.000 vaten was vastgelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team