Zoeken

Actualiteit over : Cultuur

Leerkracht in Marokko geschorst na bloemen aan collega’s te hebben gegeven

Het ministerie van Onderwijs en Hoger Opleiding heeft besloten om een docent in de stad Midelt te schorsen en zijn salaris niet meer te betalen omdat hij bloemen aan zijn vrouwelijke collega’s zou hebben geschonken.

Proces Hirak-activisten wederom uitgesteld

Het Hof van Beroep in Casablanca heeft dinsdag het proces van 21 Hirak activisten, waarvan een deel al weken in hongerstaking is, wederom uitgesteld.

Duizenden Marokkaanse kinderen verblijven illegaal in Melilla

Honderden Marokkaanse kinderen hebben in de afgelopen maanden illegaal de grens tussen Marokko en Melilla overgestoken. De Spaanse autoriteiten reageren bezorgd op de snelle toename van het aantal niet-begeleide minderjarigen en willen radicale maatregelen treffen, waaronder de sluiting van de grenzen.

Door Interpol gezochte Amerikaanse pedofiel in Tanger gearresteerd

Een 79-jarige Amerikaan tegen wie Interpol een internationaal arrestatiebevel had uitgevaardigd is eind vorige week in Tanger gearresteerd.

Celstraf Rif-activist van 20 naar 5 jaar verlaagd

Jamal Oulad Abdennabi, een demonstrant die in Al Hoceima werd gearresteerd en in eerste aanleg tot 20 jaar gevangenisstraf was veroordeeld, is deze week in beroep tot een veel lichtere straf veroordeeld.

Amazigh voornaam Sifaw verboden door Marokkaanse autoriteiten

De Marokkaanse autoriteiten hebben enkele dagen geleden opnieuw een Amazigh voornaam geweigerd.

Hirak-gevangenen in ziekenhuis door hongerstaking

Twee Riffijnse activisten die in de gevangenis van Oukacha worden vastgehouden zouden in een ernstige toestand in een ziekenhuis in Casablanca zijn opgenomen.

Celstraf voor Amazigh dichteres die Arabieren wilde slachten

De rechtbank van Eerste aanleg in Rabat heeft de Amazigh dichteres Malika Mezzane tot een gevangenisstraf veroordeeld. Mezzane had er in een video op Facebook mee gedreigd alle Arabieren te slachten.

Saad Lamjarred draagt geen enkelband meer

Saad Lamjarred kan zich weer vrij verplaatsen. De Marokkaanse zanger heeft sinds kort geen elektronische enkelband meer.

Supercop Hicham Mallouli van verkrachting verdacht

Hicham Mallouli, bekend van zijn foto’s en video’s op sociale media, werd vorige week gearresteerd op verdenking van verkrachting. De Marokkaanse supercop is een grote fan van martial arts en deelt zijn passie al jaren op internet.

0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 130 ... 6280

  • Marokko
  • Wereld
  • Economie
  • Sport
  • Gemeenschap
  • Marokkanen in het buitenland
  • Bladna.nl

    Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team