Zoeken

Marokko: ontwerpdecreet voor legalisering cannabis goedgekeurd

26 augustus 2021 - 11:20 - Marokko

©

De regeringsraad, die maandag bijeenkwam onder voorzitterschap van regeringsleider Saadeddine El Othmani, heeft het ontwerpdecreet tot uitvoering van de wet betreffende het legale gebruik van cannabis in Marokko aangenomen.

Een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken geeft aan dat activiteiten die verband houden met de teelt van cannabis, de productie ervan, de vervaardiging, het vervoer, het op de markt brengen en de uitvoer en de invoer ervan voor medische en therapeutische doeleinden, onderworpen zullen worden aan vergunningen die uitsluitend worden afgegeven door een gespecialiseerde instantie. Het recreatief gebruik van cannabis wordt door deze wet niet gedecriminaliseerd.

Lees ook: Medisch en industrieel gebruik cannabis officieel toegestaan in Marokko

Een speciaal agentschap, dat op nationaal niveau optreedt, zal als enige bevoegd zijn om vergunningen voor de teelt van cannabis af te geven en in te trekken, inspecties uit te voeren en zelfs dwangmaatregelen op te leggen aan personen die de wetgeving overtreden, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Tanger gastheer van eerst cannabis-conferentie in Marokko

In het eerste artikel van het ontwerpdecreet wordt het ministerie van Binnenlandse Zaken belast met het toezicht op het agentschap. Daarbij wordt rekening gehouden met de bevoegdheden en toekenningen die gelden voor overheidsinstellingen. In het tweede artikel van de tekst wordt ook de samenstelling van het agentschap vastgesteld. Verschillende betrokken diensten en departementen zullen vertegenwoordigd zijn. Dit ontwerpdecreet stelt het agentschap in staat om zijn taken uit te voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team