Zoeken

Medisch en industrieel gebruik cannabis officieel toegestaan in Marokko

2 augustus 2021 - 12:10 - Marokko

©

Marokko heeft het medisch en industrieel gebruik van cannabis officieel goedgekeurd. In het koninkrijk is het nu legaal om cannabis te produceren, te vervoeren en te commercialiseren.

Het besluit over de aanneming van wet 13.21 over het legaal maken het gebruik van cannabis voor medische of industriële doeleinden, werd op 22 juli in het staatsblad gepubliceerd.

Article19 bericht dat het wetsontwerp werd gedragen door het ministerie van Binnenlandse zaken. Het voorstel van het ministerie om cannabis legaal te maken, volgde op het besluit van de Wereldgezondheidsorganisatie om cannabis van de lijst van "gevaarlijke producten zonder therapeutische waarde" te halen.

Lees ook: Marokko blijft ’s werelds grootste leverancier van cannabis

Cannabiskwekers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen en moeten onder meer een officiële toestemming krijgen van een nieuw agentschap belast met de coördinatie tussen alle overheidssectoren, openbare instellingen en nationale en internationale partners. Het doel is een ​​agrarisch en industrieel netwerk te ontwikkelen en de controlemechanismen te versterken.

Het wetsontwerp was in mei door de Tweede Kamer goedgekeurd met 119 stemmen voor. Enkel de 48 leden van de Islamitisch partij PJD hadden tegen de wet gestemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team