Zoeken

Marokko: meer regio’s kunnen legaal cannabis telen

8 maart 2022 - 20:20 - Marokko

©

De regering heeft zopas een ontwerpdecreet goedgekeurd, dat de uitvoering mogelijk maakt van de wet betreffende het legale gebruik van cannabis voor medische en industriële doeleinden.

In het ontwerp, dat is gepresenteerd door de minister Abdelouafi Laftit, van Binnenlandse Zaken, worden de contouren van deze toekomstige legale cannabismarkt geschetst en wordt aangegeven welke regio’s cannabis mogen telen, produceren en exploiteren. In de tekst worden Al Hoceima, Chefchaouen en Taounate genoemd, maar er wordt gepreciseerd dat ook andere provincies een vergunning kunnen krijgen, afhankelijk van de belangstelling van nationale en internationale investeerders in de cannabis-productieketen.

Lees ook: Al Hoceima, Chefchaouen en Taounate gaan legaal cannabis telen

Er wordt een nationaal regelgevend agentschap opgericht dat tot taak heeft actoren die in de sector willen investeren, te ondersteunen met de administratieve formaliteiten voor het verkrijgen van vergunningen. Het agentschap zal ook toezicht houden op de activiteiten van vergunninghouders om ervoor te zorgen dat cannabis echt voor legale doeleinden wordt gebruikt. Daartoe zullen de vergunninghouders maandelijks verslagen moeten indienen over de status van cannabiszaden, -planten en eindproducten.

De tekst voorziet ook in de oprichting van een adviescommissie die zal worden voorgezeten door de directeur-generaal van het agentschap of zijn vertegenwoordiger en zal bestaan uit vertegenwoordigers van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Landbouw, Volksgezondheid, Handel en Industrie. De commissie zal belast zijn met de behandeling van de vergunningsaanvragen en het uitbrengen van haar advies daarover.

Lees ook: Legalisering cannabis: een "verademing" voor Marokko

Daarnaast zijn de betrokken ministeries ook bevoegd om te beslissen over de teelt, de productie, de verwerking, de vervaardiging, het vervoer en de uitvoer van cannabis, alsmede over het THC-gehalte van ingevoerde en gecultiveerde cannabissoorten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team