Zoeken

Marokko: grote stap vooruit na legalisering cannabis

10 april 2022 - 22:20 - Marokko

©

Het decreet betreffende de toepassing van bepaalde maatregelen voor het legale gebruik van cannabis in Marokko, met inbegrip van de teelt- en productiegebieden, is in werking getreden.

De situatie gaat vooruit na de legalisering van de teelt van cannabis voor medicinaal gebruik in Marokko. Decreet 2.22.159 tot toepassing van een aantal bepalingen van wet nr. 13.21 betreffende het legale gebruik van cannabis voor medicinale en industriële doeleinden, is gepubliceerd in het laatste nummer van het Staatsblad (BO 7078). Daarmee is het decreet officieel in werking getreden. De tekst is op 3 maart door de regeringsraad besproken en aangenomen.

Lees ook: Cannabis: 86% Marokkanen voorstander van medisch gebruik

Artikel 1 van het decreet definieert de drie provincies van Marokko waar de productie van cannabis is toegestaan. Dit zijn Al Hoceima, Chefchaouen en Taounate. Andere provincies kunnen aan deze lijst worden toegevoegd, afhankelijk van hoe interessant de activiteiten in verband met de cannabisproductie zijn voor nationale en internationale investeerders.

In artikel 2 van het decreet worden de inhoud van de vergunningsaanvragen en de voorwaarden voor de afgifte van de vergunningen vastgesteld. Deze voorwaarden worden bij gezamenlijk besluit van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Volksgezondheid, Landbouw, Industrie en Handel vastgesteld.

Lees ook: Medicinale cannabis wordt belangrijkste exportproduct van Marokko

Artikel 3 van het decreet voorziet in de oprichting van een adviescomité belast met het onderzoek van de vergunningsaanvragen. De directeur-generaal van het agentschap is voorzitter van dit comité, dat is samengesteld uit vertegenwoordigers van het nationaal agentschap voor de voedselveiligheid (ONSSA) en vertegenwoordigers uit de sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team