Zoeken

Marokko versnelt legalisering cannabis

7 juni 2022 - 17:40 - Marokko

©

Marokko heeft besloten om het therapeutisch gebruik van cannabis te legaliseren aan de hand van een wettelijk kader dat de overheid in staat moet stellen om een lucratieve teelt te ontwikkelen. Daartoe is een regelgevend agentschap voor cannabis opgericht, dat donderdag zijn eerste vergadering heeft gehouden.

De eerste vergadering van het Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabisactiviteiten (ANRAC), werd vorige week voorgezeten door minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken. Op de agenda stonden verschillende punten, waaronder de bespreking van het organisatieschema van het agentschap, de status van het personeel en de begroting voor het jaar 2022. De deelnemers hebben ook het actieplan goedgekeurd met de technische specificaties voor de activiteiten in verband met de teelt, de productie, de verwerking en de vervaardiging van cannabis.

Lees ook: Marokko: grote stap vooruit na legalisering cannabis

Het agentschap heeft tot taak het verloop van de cannabisproductie in elke fase (productie, verwerking, fabricage, afzet, uitvoer en invoer) te monitoren en de marktdeelnemers te begeleiden bij de ontwikkeling van de cannabissector.

Lees ook: Legalisering cannabis: een "verademing" voor Marokko

Concreet zal de start van de werkzaamheden van het agentschap het mogelijk maken om erkenningen te verlenen aan nationale en internationale marktdeelnemers en de eerste coöperaties op te richten voor de verwerking en vervaardiging van plaatselijke producten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team