Zoeken

Tanger gastheer van eerst cannabis-conferentie in Marokko

20 mei 2021 - 10:40 - Marokko

©

In Tanger wordt van 20 tot 22 mei het eerste Marokkaanse congres over het gebruik van cannabisderivaten georganiseerd met als thema: "Zijn er grenzen aan wetenschappelijk onderzoek naar cannabisderivaten?". De initiatiefnemer is de Marokkaanse Adviesvereniging voor het Gebruik van Cannabis.

Het is de eerste keer dat er een dergelijk congres wordt gehouden in Marokko. Het wordt georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en de Algemene Confederatie van Marokkaanse Ondernemingen (CGEM). Het is de bedoeling om spelers in de farmaceutische sector samen te brengen om te bepalen op welke manier zij cannabisderivaten zullen gaan gebruiken.

Ook zal er tijdens de conferentie worden gesproken over de sociaaleconomische gevolgen van het gebruik van cannabis in Marokko. Er zullen verschillende studies worden gepresenteerd tijdens de tweedaagse samenkomst, zoals een studie naar de geschiedenis van cannabis in Marokko en de rest van de wereld en over de kenmerken van de Marokkaanse cannabisplant.

Verder staan "het potentieel en de horizon van wetenschappelijk onderzoek naar cannabisderivaten in Marokko" en "de sociaaleconomische impact van cannabisteelt in Marokko" ook nog op de agenda tijdens de conferentie die op 20 mei moet beginnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team