Zoeken

Al Hoceima, Chefchaouen en Taounate gaan legaal cannabis telen

5 maart 2022 - 21:00 - Marokko

©

Marokko heeft een nieuwe stap gezet in de legalisering van de cannabisteelt. De regering heeft deze week een decreet goedgekeurd dat de teeltactiviteiten in het land en in drie geselecteerde provincies regelt.

Het ontwerp, dat door het ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met de betrokken ministeries is opgesteld, maakt deel uit van de afronding van de wet.

Lees ook: Legalisering cannabis: een "verademing" voor Marokko

Uiteindelijk wil het wetsvoorstel alle activiteiten in verband met de teelt, de productie, de verwerking, het vervoer, de verhandeling, de uitvoer en de invoer van cannabis en cannabisproducten, onder de vergunningsregeling brengen. De tekst voorziet ook in de oprichting van een raadgevend comité om de vergunningsaanvragen te onderzoeken en van advies te voorzien. Het zal worden voorgezeten door de directeur-generaal van het ministerie of zijn afgevaardigde en zal bestaan uit deskundigen uit de betrokken sectoren.

Het ministerie heeft een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek verricht naar de haalbaarheid van het project, het sociaal-economische en milieupotentieel, evenals naar de sterke punten van Marokko en de uitdagingen voor een succesvolle uitvoering van dit belangrijke project.

Om investeringen in de sector aan te moedigen, wordt het Nationaal agentschap voor de regulering van cannabisactiviteiten belast met het toezicht op vergunningaanvragers en het vergemakkelijken van de uitvoering van administratieve activiteiten in verband met de afgifte van vergunningen, en dit in nauw overleg met alle betrokkenen.

Lees ook: Droogte in Marokko kan prijsstijging cannabis veroorzaken

Drie regio’s zijn aangewezen waar de teelt en productie van cannabis en de vestiging en exploitatie van teeltinstallaties zijn toegestaan. Het gaat om de provincies Al Hoceima, Chefchaouen en Taounate, met de mogelijkheid om andere regio’s toe te voegen afhankelijk van de vraag van nationale en internationale investeerders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team