Zoeken

Marokko: goedkeuring cannabiswet uitgesteld

27 februari 2021 - 19:20 - Marokko

©

De regeringsraad moest op donderdag 25 februari een wetsvoorstel goedkeuren over de legalisering van cannabis. Het langverwacht besluit om cannabisteelt legaal te maken in Marokko, zal echter pas tijdens de volgende regeringsraad worden genomen.

Het ministerie van Binnenlandse zaken herinnerde tijdens de raad op donderdag de nieuwe aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie over de verwijdering van Indiase hennep, de andere naam van cannabis, uit tabel IV van sterk verslavende stoffen zonder therapeutische meerwaarde.

De afdeling benadrukte ook dat het gebruik van medische cannabis streng zal worden gereguleerd door een gespecialiseerd nationaal agentschap, zodat het voor Marokko een echte economisch hefboom wordt. Volgens minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken kent de ontwikkeling van legale cannabis "een gemiddelde groei van 30% wereldwijd en 60% op Europees niveau".

Het speciaal agentschap dat opgericht zal worden om de sector te reguleren zal de productie, commercialisatie en transport van cannabis verzorgen. Het organisme zal ook de nodige vergunningen toekennen en belast zijn met internationale onderhandelingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team