Zoeken

Marokko bezorgd over situatie in Gazastrook

8 augustus 2022 - 11:40 - Marokko

©

De ernstige verslechtering van de situatie in de Gazastrook baart Marokko zorgen. Het koninkrijk roept op "tot het vermijden van verdere escalatie en het herstellen van de rust".

Marokko volgt met grote bezorgdheid de ernstige verslechtering van de situatie in de Gazastrook, waar gewelddaden en gevechten opnieuw hebben geleid tot menselijke slachtoffers en materiële schade, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het buitenland wonen in een verklaring.

Lees ook: Luchtaanvallen Gaza: PJD roept op te verbreking betrekkingen met Israël

Koning Mohammed VI, die het Al-Quds Comité voorzit, roept op om een verdere escalatie te vermijden en de kalmte te herstellen, zodat de situatie niet ontaardt en de regio gespaard blijft van verdere spanningen die de kansen op vrede in gevaar brengen, zegt dezelfde bron. Ook herhaalde Rabat zijn vaste standpunten ter ondersteuning van de rechten van het Palestijnse volk.

Lees ook: Marokkanen protesteren tegen bezoek stafchef Israëlische leger

Volgens Marokko ligt de duurzame oplossing van het conflict tussen de Palestijnen en de Israëliërs in de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat, die in veiligheid en vrede naast Israël kan bestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team