Zoeken

Marokko veroordeelt Israëlische aanvallen op Gaza

13 mei 2023 - 12:30 - Marokko

©

Marokko heeft, via het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland, de Israëlische aanvallen op de Gazastrook sterk veroordeeld.

Een officiële bron meldt dat alleen een strategie gebaseerd op dialoog en onderhandelingen kan leiden tot een langdurige oplossing voor de Palestijnse kwestie. Dit met inachtneming van de internationale resoluties en de wereldwijde overeenstemming voor de vorming van twee afzonderlijke staten.

Lees ook: Israëlische aanvallen op Gaza: Marokkanen veroordelen "neutraliteit" regering

Het Palestijnse ministerie van Gezondheid bericht dat sinds dinsdag, door de Israëlische aanvallen op de Gazastrook, drieëndertig Palestijnen zijn omgekomen en tientallen anderen gewond zijn geraakt.

De vijandelijkheden begonnen afgelopen dinsdag met Israëlische aanvallen gericht op de Islamitische Jihad, een Palestijnse groepering die door Israël, de Europese Unie en de Verenigde Staten als "terroristische organisatie" wordt bestempeld.

Lees ook: Marokko bezorgd over situatie in Gazastrook

Vrijdag werd een zesde militaire leider van de groepering gedood tijdens een Israëlische aanval op een woonwijk in het centrum van de Gazastrook, aldus woordvoerders van de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team