Zoeken

Luchtaanvallen Gaza: PJD roept op te verbreking betrekkingen met Israël

7 augustus 2022 - 12:40 - Marokko

©

De Partij voor gerechtigheid en ontwikkeling (PJD) heeft de luchtaanvallen van Israël op Gaza sterk veroordeeld. De partij roept Marokko op de normalisatie van de betrekkingen met Israël op te schorten.

Vrijdag kwamen minstens tien Palestijnen om het leven, waaronder een meisje van 5 jaar, en raakten 75 Palestijnen gewond bij luchtaanvallen die door Israël werden uitgevoerd. Officieel waren de aanvallen gericht op de Islamitische Jihadbeweging in Palestina, een islamitische alliantie van verschillende Palestijnse splintergroeperingen.

Lees ook: Algerije beschuldigt Marokko van samenzwering tegen Palestina

Voor de Marokkaanse islamitische partij neemt Marokko deel aan het geweld van Israël tegen de Palestijnen. De PJD oordeelt dat de hervatting van de betrekkingen tussen de twee landen, Tel Aviv aanmoedigt om zijn aanvallen in de regio te vermenigvuldigen. De partij vraagt daarom aan de Marokkaanse autoriteiten de opschorting van het normalisatieproces.

Lees ook: Palestijnse minister uit kritiek op normalisatie Marokko Israël

De PJD roept ook de internationale gemeenschap op een einde te maken aan de "gruwelen van bezetting, moord, ontheemding en apartheid waaraan Palestijnen voor de ogen en oren van de wereld worden onderworpen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team