Zoeken

Israëlische aanvallen op Gaza: Marokkanen veroordelen "neutraliteit" regering

9 augustus 2022 - 15:00 - Marokko

©

Het Marokkaans Front voor Steun aan Palestina en tegen Normalisatie organiseerde zondag een sit-in in Casablanca om de "neutrale" houding van de Marokkaanse politiek tegenover de situatie in Gaza te veroordelen.

"Verraderlijke leiders," schreeuwden de demonstranten die zich zondag op het Sraghna-plein in Casablanca hadden verzameld. Tientallen Marokkanen zwaaiden met Palestijnse vlaggen en rouwden om de 40 Palestijnen die in de afgelopen dagen in Gaza werden gedood. Onder hen bevinden zich minstens 15 kinderen.

Lees ook: Marokko bezorgd over situatie in Gazastrook

”Wij veroordelen de oorlogsmisdaden van de zionisten in Gaza en roepen de Marokkaanse regering op de normalisatie-overeenkomst te annuleren. Dit moedigt de bezetters aan om door te gaan met hun misdaden," vertelde activist Mohammed El-Ouafi aan The New Arab. Hij sprak zijn teleurstelling uit over de "neutrale" houding van Marokko ten aanzien van de situatie in Gaza.

Lees ook: Luchtaanvallen Gaza: PJD roept op te verbreking betrekkingen met Israël

"Het Koninkrijk Marokko volgt met grote bezorgdheid de ernstige verslechtering van de situatie in de Gaza-strook na de hervatting van het geweld en de gevechten die hebben geleid tot het verlies van levens en de vernietiging van eigendommen," aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het Buitenland wonen in een persbericht op zaterdag. Rabat roept op om verdere escalatie te vermijden en de rust te herstellen, zodat de situatie niet verder escaleert en de regio gespaard blijft voor nieuwe spanningen die de vredeskansen in gevaar zouden brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team