Zoeken

Marokko: 573 arrestaties tijdens eindexamen

28 juni 2022 - 19:00 - Marokko

©

Ondanks preventieve maatregelen tegen fraude, zijn tijdens de eindexamens van 2022 in Marokko 573 personen gearresteerd. Daarvan worden er 468 van fraude verdacht.

De arrestaties werden verricht in het kader van de veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de eindexamens. De Nationale veiligheidsdienst (DGSN) meldt dat de genomen maatregelen niet hebben kunnen voorkomen dat er opnieuw fraudeurs het imago van het eindexamen in Marokko aantastten.

Lees ook: Casablanca: van examenfraude beschuldigde studente doet academie plooien

Van de 573 arrestanten worden er 468 rechtstreeks verdacht van fraude, terwijl de overigen betrokken zouden zijn bij zaken in verband met het bezit en de verkoop van computerhardware. Deze wordt gebruikt voor fraude en de verspreiding van digitale inhoud op het internet.

Lees ook: Verontrustend rapport over Marokkaanse onderwijssysteem

Bij huiszoekingen werden 121 mobiele telefoons, 182 draadloze conferentie-apparaten, 143 draadloze headsets, verscheidene tablets, laptops en apparaten voor internetverbindingen in beslag genomen. Volgens dezelfde bron werden deze fraudegevallen geconstateerd in Casablanca (158 gevallen), Agadir (71), Rabat (38) en Marrakech (36).

Bladna.nl