Zoeken

Marokko: 25 arrestaties en 194 voertuigen in beslag genomen na wilde rodeo

26 februari 2022 - 19:40 - Marokko

©

De jacht op autoraces die door de Nationale veiligheidsdienst DGSN is gelanceerd, heeft in slechts één week geleid tot de arrestatie van 25 bestuurders en de inbeslagneming van 194 voertuigen in Marokko.

De DGSN kondigde eerder aan spectaculair en gevaarlijk nachtelijk rijgedrag in de grote steden te wil aanpakken. Daarom zijn controles gestart om bestuurders die aan wilde rodeo’s deelnemen te kunnen opsporen en bestraffen.

Lees ook: Politie maakt einde aan autoraces op straat in Tanger (video)

De verkeerspolitie heeft in de eerste week van de campagne 25 personen gearresteerd omdat zij een gevaar vormden voor personen en goederen en de openbare orde op late uren verstoorden, aldus een verklaring van de DGSN.

Huiszoekingen hebben ook geleid tot de inbeslagneming van verscheidene voertuigen die vermoedelijk werden gebruikt voor straatraces, waaronder 39 auto’s, 206 motorfietsen en 14 driewielers.

Lees ook: Marokko: politie opent jacht op illegale autoraces]

Van deze voertuigen werden er 194 overgebracht naar gemeentelijke opslagplaatsen.
Casablanca spande de kroon met 10 aanhoudingen en 91 inbeslagnemingen, gevolgd door Rabat met vijf gearresteerde verkeersovertreders en 11 in beslag genomen voertuigen. In Fez werden twee arrestaties verricht en drie voertuigen in beslag genomen.

Bladna.nl