Zoeken

Casablanca: van examenfraude beschuldigde studente doet academie plooien

17 juli 2021 - 20:20 - Marokko

©

De administratieve rechtbank van Casablanca heeft een gunstig gevolg gegeven aan het verzoek van een studente die beschuldigd werd van fraude bij de eindexamens van 2021. Haar filosofie-examen zal opnieuw worden gecorrigeerd.

Noura Mansouri werd door de regionale academie van Beni Mellal beschuldigd van fraude tijdens het filosofie-examen. De antwoorden van deze studente leken erg op die van twee andere kandidaten, die het examen in dezelfde ruimte hadden afgelegd. De bevoegde regionale commissie bevestigde de maatregelen die tegen haar waren genomen.

Lees ook: Marokko : 399 arrestaties wegens examenfraude

Noura ontkent de beschuldiging. Ze kondigde in een publicatie op sociale netwerken aan dat haar studies wil stoppen. Ze was van plan om haar baccalaureaat cum laude te behalen om de studie journalistiek verder te zetten en meent dat een instemming om het schooljaar over te doen zou neerkomen op een erkenning van de feiten waarvan zij wordt beschuldigd.

De voorzitter van de administratieve rechtbank van Casablanca lijkt het met haar eens te zijn en stuurde een deurwaarder naar de regionale academie voor onderwijs en opleiding in de regio Beni Mellal-Khenifra, om de directeur te ondervragen over het examen van Noura en de bewijzen van het bedrog waarvan zij wordt beschuldigd, meldt Alyaoum24. Hiervan zal ook een verslag worden opgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team