Zoeken

Nieuwe arrestaties in zaak parlementslid Babour Sghir

2 april 2022 - 20:20 - Marokko

©

Op bevel van de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Casablanca is de adjunct-directeur-generaal van Bank of Africa deze week in hechtenis genomen in de Oukacha-gevangenis. Hij wordt verdacht van betrokkenheid in de zaak van parlementslid Babour Sghir, die wordt beschuldigd van "fraude, vervalsing van bankdocumenten en corruptie".

Het onderzoek en de ondervraging van UC-parlementslid Babour Sghir door de gerechtelijke politie (BNPJ) is succesvol verlopen. Een plaatsvervangend algemeen directeur van Bank of Africa, twee andere bankbedienden en een notaris uit Settat werden als vermeende medeplichtigen gearresteerd. Zij worden beschuldigd van het vergemakkelijken van fraude bij de bankinstelling.

Lees ook: Marokko: Kamerlid fakete coronabesmetting na dagvaarding

Bank of Africa heeft een zaak gestart tegen parlementslid Babour Sghir, die ervan wordt beschuldigd voor bijna 300 miljoen dirham aan leningen en geldmiddelen te hebben verkregen via een onderneming voor de distributie van brandstof, met de hulp van enkele bankfunctionarissen.

Lees ook: Marokko: Kamerlid fakete coronabesmetting na dagvaarding

De volksvertegenwoordiger had hen een hypotheek verstrekt die ook vervalst was. Hij wordt vervolgd voor fraude, vervalsing van bankdocumenten en het gebruik daarvan, het opzettelijk verduisteren van in beslag genomen goederen, het wederrechtelijk verkrijgen van een door de overheid afgegeven certificaat door het verstrekken en gebruiken van valse gegevens en inlichtingen, en ten slotte corruptie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team