Zoeken

Tientallen arrestaties bij anti-corruptie operatie in Casablanca

3 april 2022 - 11:00 - Marokko

©

In Casablanca zijn 31 personen, waaronder 18 ambtenaren van de volksgezondheidsdiensten en 13 bedrijfsleiders en werknemers, voor de rechter gebracht op verdenking van betrokkenheid bij een geval van verduistering en verkwisting van overheidsgelden.

Alle arrestanten zijn door het Bureau voor Economische en Financiële misdrijven aangeklaagd op verdenking van fraude bij de uitvoering en gunning van overheidsopdrachten in de gezondheidssector in de afgelopen jaren. Het gaat om grote steekpenningen, machtsmisbruik en corruptie, meldt de nationale veiligheiddienst (DGSN).

Zij worden ook verdacht van het leveren van tweedehands medisch en paramedisch materiaal. Bovendien zijn sommige werknemers en ingenieurs van de centrale en regionale gezondheidsdiensten medeplichtig aan het doorgeven van beroepsgeheimen aan dienstverleners en hoofden van particuliere bedrijven, benadrukt dezelfde bron.

Lees ook: Politieagenten gearresteerd voor corruptie in Guelmim

Tijdens de huiszoekingen werden bij twee biomedische ingenieurs die in de gezondheidssector werkzaam zijn, grote sommen geld in beslag genomen, waarvan werd aangenomen dat het om steekpenningen ging. Daarnaast zijn inspecties, onderzoeken en controles op aanbestedingen uitgevoerd en zijn gerechtelijke bevelen ten uitvoer gelegd om eigendommen in beslag te nemen en middelen te bevriezen die naar verluidt van deze overtredingen afkomstig zijn.

Lees ook: Fez: politieagenten gearresteerd wegens corruptie

De verdachten zijn voorgeleid aan het Openbaar Ministerie bij het Hof van Beroep in Casablanca in afwachting van voltooiing van de procedurele stappen, de adviezen van deskundigen en de onderzoeken die nodig zijn in het kader van het vooronderzoek van de zaak, aldus het perscommuniqué.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team