Zoeken

Marokkanen betalen tot 100.000 dirham voor valse arbeidscontracten in het buitenland

16 september 2022 - 13:00 - Marokko

©

Het hoofd van een reisbureau en haar medeplichtigen zijn door de regionale brigade van de gerechtelijke politie in Fez gearresteerd wegens het opstellen van valse arbeidscontracten in het buitenland in ruil voor aanzienlijke bedragen.

Alles begon met verschillende klachten van slachtoffers die door werknemers van een reisbureau in Taza zouden zijn opgelicht. In hun verklaringen stellen de slachtoffers dat het bedrijf als tussenpersoon optrad en hun valse arbeidscontracten in het buitenland verschafte. In ruil daarvoor werden bedragen van 70.000 tot 100.000 dirham betaald, aldus een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN.

Lees ook: Arrestatie na diefstal 360.000 dirham in wisselkantoor

De agenten van de regionale brigade van de recherche in Fez stelden met succes een onderzoek in. Ze slaagden erin het hoofd van het reisbureau, haar partner en een tussenpersoon te identificeren en te arresteren. Ze namen ook ontvangstbewijzen in beslag met de bedragen die door de slachtoffers werden betaald. Ook werden een aantal vervalste arbeidscontracten op naam van andere personen en mobiele telefoons met sporen van digitale fraude in beslag genomen.

Lees ook: Massa-arrestaties voor valse arbeidscontracten in Spanje

De drie verdachten zijn in hechtenis genomen in afwachting van de afronding van het lopende onderzoek. Een vierde verdachte die betrokken zou zijn bij de fraude en verduistering wordt gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team