Zoeken

Marokkanen in Spanje riskeren 160 jaar cel en 300 miljoen euro boete

25 oktober 2021 - 12:00 - Wereld

©

Vijf leden van een drugsorganisatie die in oktober 2019 waren gearresteerd tijdens een antidrugsoperatie in Algeciras, Huelva, Sevilla, Malaga, Granada en Ceuta, zullen op 27 oktober het vonnis horen van het provinciaal hof van Huelva. Het Openbaar ministerie heeft een gezamenlijke gevangenisstraf van 164 jaar geëist.

Naast de gevangenisstraffen vraagt het Openbaar ministerie ook dat de vijftien verdachten tot een gezamenlijke boete van 300 miljoen euro worden veroordeeld voor lidmaatschap aan een criminele organisatie, met verzwarende omstandigheden en recidive voor een aantal verdachten.

Lees ook: Drugskartel Sinaloa toont interesse voor Marokkaanse hasj

"Sinds maart 2019 hebben de verdachten illegale activiteiten ontplooid, waaronder het smokkelen van hasj over zee aan de Spaanse kust", leest men in de aanklacht. De beklaagden "hebben vele reizen naar Marokko gemaakt om de details van de constante aanvoer van hasj af te ronden", voegt de aanklager toe.

De organisatie had een boot van 12 meter gekocht en uitgerust met drie Yamaha-motoren van 350 pk elk, om "de drugshandel te starten". In maart 2019 startte de activiteit van de organisatie in de baai van Algeciras met deze boot. Het vaartuig werd in april 2019 verlaten aangetroffen in Malaga.

Lees ook: Spanje: pilotenschool voor vervoer hasj uit Marokko

De smokkelaars kochten daarop een nieuwe boot waarmee op 10, 26, 30 en 31 juli 2019 drugs werd gesmokkeld tussen Cadiz en Huelva. Het is in die periode dat ze door de Spaanse veiligheidsdiensten werden gearresteerd en dat beslag werd gelegd op 60 balen met 1800 kilo hasj en een geschatte waarde van 2,8 miljoen euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team