Zoeken

Spanje: pilotenschool voor vervoer hasj uit Marokko

18 oktober 2021 - 12:00 - Wereld

©

De Spaanse Guardia civil heeft een belangrijke drugsorganisatie opgerold dat hasj via lucht en zee vanuit Marokko importeerde. De organisatie bezat meerdere vliegtuigen waarmee de drugs in grote hoeveelheden naar Spanje werden vervoerd.

Het onderzoek naar de criminele organisatie begon in november 2019, twee maanden na de crash van een drugsvliegtuig in Marokko dat werd bestuurd door een piloot afkomstig uit Sevilla.

Lees ook: Drugs in Frankrijk: rechercheur wil Marokko onder druk zetten

Dezelfde maand lukte het de Spaanse veiligheidsdiensten om een vliegtuig afkomstig uit Marokko met 420 kilo hasj te onderscheppen en twee bemanningsleden te arresteren. De drugssmokkel ging intussen gewoon door, met nog twee crashes in de afgelopen twee jaar volgens El Mundo. De organisatie zou in totaal vijf vliegtuigen en twee helikopters hebben gebruikt voor de smokkel van drugs. Ook had het een opleidingscentrum opgericht om piloten en technici op te leiden voor de smokkel van drugs.

Onderzoek toonde tevens aan dat de organisatie ook drugs via zee vervoerde. In juni dit jaar werden vier leden van de criminele organisatie gearresteerd met 750 kilo hasj voor de kust van Huelva, in het zuiden van Spanje. Een voertuig gebruikt voor het vervoer van drugs werd tijdens dezelfde operatie in beslag genomen.

Lees ook: Drugssmokkelaars uit Marokko door strandgangers overmeesterd in Spanje (video)

Sinds het begin van het onderzoek werden 24 huiszoekingen verricht in Murcia, Toledo, Caceres, Huelva en Sevilla. Daarbij werd 120 kilo hasj, vliegtuigonderdelen, vuurwapens, en 78.000 euro in beslag genomen. Ook werd een cannabisplantage ontdekt in Los Palacios in Sevilla en werden 41 verdachten gearresteerd en aangeklaagd voor drugssmokkel, illegaal wapenbezit, deelname aan een criminele organisatie, smokkel en vervalsing van officiële documenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team