Zoeken

Marokkanen krijgen boete van 13 miljoen euro in Spanje

8 augustus 2022 - 21:00 - Wereld

©

Vier personen tussen 27 en 57 jaar oud, waaronder twee Marokkanen, worden ervan beschuldigd een grote hoeveelheid Marokkaanse hasj te hebben vervoerd naar Albuñol, aan de kust van Granada in Spanje. Ze riskeren een gevangenisstraf van zeven en een half jaar voor de smokkel- en de handel in drugs.

Naast de gevangenisstraffen moeten de verdachten ook een boete betalen van in totaal 13.020.000 euro. Ze worden vervolgd als vermoedelijke drugshandelaren en -smokkelaars. Drie van hen werden door de Guardia Civil gearresteerd bij het lossen van 77 pakketten met 2232 kilo hasj aan de kust van Granada, meldt La Voz de Cádiz.

Lees ook: "VillaNarco", luxe schuilplaats van Marokkaanse hasjsmokkelaars in Spanje

De feiten dateren van 6 juli 2021. De Guardia Civil zag toen op de stranden van La Rábita en El Pozuelo mensen die vaten brandstof uit een bestelwagen haalden en in een boot laadden. De boot meerde aan op het strand met een groot aantal hasj-balen aan boord. Bij het zien van de agenten probeerden de verdachten te vluchten.

Lees ook: Strandgangers in Spanje proberen aangespoelde Marokkaanse hasj te stelen (video)

Onder de veroordeelden bevinden zich twee Marokkanen van 41 en 27 jaar en een Algerijn van 32 jaar. Hun boot werd vernietigd in opdracht van justitie. In totaal werden 28 vaten benzine en 77 balen hasj in beslag genomen. De waarde van de 2232 kilo hasj wordt geschat op 4.380.741 euro. Het proces tegen de verdachten gaat op 14 september van start in de provinciale rechtbank van Granada.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team