Zoeken

Spanje: Marokkanen vervolgd voor ontvoering en gijzeling

24 januari 2022 - 11:40 - Wereld

©

Het Openbaar ministerie van de provinciale rechtbank van Santander in het noorden van Spanje, heeft gevangenisstraffen geëist van 18 en 14 jaar tegen twee Marokkanen die beschuldigd worden van de ontvoering van een Duitse man, die hen 600 euro schuldig was voor de aankoop van hasj en marihuana.

De twee verdachten worden beschuldigd van misdrijven tegen de volksgezondheid, ontvoering, beroving met geweld, intimidatie en andere. De openbare aanklager vroeg de rechter om één van hen te veroordelen tot 18 jaar gevangenisstraf en een boete van 1440 euro en de tweede tot 14 jaar gevangenisstraf en een boete van 1080 euro. Hij vroeg ook om een schadevergoeding van 3000 euro van de twee verdachten voor het slachtoffer.

Lees ook: Spanje: Marokkaan cel in huwelijk met 15-jarig meisje

In de tenlastelegging verklaart het Openbaar ministerie dat de feiten geverifieerd zijn en dat het slachtoffer, dat door de twee Marokkanen is ontvoerd en vastgehouden, geweld en agressie heeft ondergaan. "Mijn cliënt heeft de waarheid verteld, hij heeft toegegeven dat hij drugs gebruikte en dat hij de mannen geld schuldig was," zei de advocaat van het slachtoffer, die kritiek had op de forensisch arts omdat hij de psychologische toestand van zijn cliënt niet had onderzocht.

Lees ook: Malaga: nieuwe info’s over ontvoering Marokkaanse Nederlander

De advocaten van de beklaagden vroegen van hun kant om volledige vrijspraak, met het argument dat er geen bewijs werd geleverd voor de beschuldigingen die door het Openbaar ministerie werden geuit. De advocaat van de hoofdverdachte vroeg de rechter om rekening te houden met de drugsverslaving van zijn cliënt, die "40 joints per dag rookte, twee of drie keer per week".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team