Zoeken

Marokkaanse en Israëlische ministers van Toerisme bespreken samenwerking

9 augustus 2021 - 11:40 - Marokko

©

Nadia Fettah Alaoui, Marokkaanse minister van Toerisme, heeft afgelopen vrijdag een telefonisch gesprek gehad met haar Israëlische ambtgenoot, Yoël Razvozov, om de samenwerkingsmogelijkheden tussen Marokko en Israël te bespreken.

"We hebben gesproken over de verschillende samenwerkingsmogelijkheden tussen de twee landen als gevolg van de hervatting van de samenwerking door het ministerie van Buitenlandse zaken", schreef Razvozov in een bericht op Twitter. Meer details gaf hij niet over het gesprek.

Lees ook: Royal Air Maroc en Air Arabia openen directe routes naar Tel Aviv

Marokko normaliseerde de betrekkingen met Israël in december vorig haar onder auspiciën van de Verenigde Staten, in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van het koninkrijk over de Sahara. Sindsdien spannen beiden landen zich in om de samenwerking te verbeteren en de banden te versterken.

De Israëlische luchtvaartmaatschappijen El Al en Israir verrichten sinds 25 juli directe vluchten naar Marokko. Honderden toeristen uit Tel Aviv kwamen in de afgelopen twee weken in Marrakech aan.

Lees ook: Marokkanen protesteren tegen komst Israëlische toeristen

Daarnaast wordt Yaïr Lapid, Israëlische minister van Buitenlandse zaken, op 11 en 12 augustus in Marokko verwacht voor een officieel bezoek. Hij zal tijdens zijn verblijf het verbindingskantoor van Israël in Rabat inhuldigen en gesprekken hebben met zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team