Zoeken

PJD boycot bezoek Israëlische minister van Buitenlandse zaken

12 augustus 2021 - 20:20 - Marokko

©

De Partij voor rechtvaardigheid en ontwikkeling (PJD) heeft het bezoek van Yair Lapid, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, geboycot. De islamitische partij verzet zich hiermee opnieuw tegen de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël.

Yair Lapid, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, brengt momenteel een officieel bezoek aan Marokko. Premier Saaddedine El Othmani, die ook secretaris-generaal is van de PJD, weigerde hem te ontmoeten.

Lees ook: PJD stelt zich vijandig op tegen Israël (video)

Daarnaast zal er ook geen ontmoeting plaatsvinden tussen Meir Cohen, minister van Welzijn en Sociale Diensten en zijn ambtgenoot Mohamed Amekraz, minister van Arbeid en Beroepsintegratie, terwijl werkgelegenheid wel één van de kernpunten is van dit bezoek.

Lees ook: Premier Marokko: normalisatie met Israël is een "moeilijke keuze"

Wel kon een ontmoeting worden georganiseerd tussen het hoofd van de Israëlische diplomatie en zijn ambtgenoot Nasser Bourita op het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland in Rabat. Bij deze gelegenheid ondertekenden de twee hoge ambtenaren drie samenwerkingsovereenkomsten op verschillende gebieden: cultuur, sport, jeugd en luchtvaartdiensten. Het bezoek van Yair Lapid eindigt vandaag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team