Zoeken

Israëlisch verbindingsbureau in Marokko officieel ingehuldigd

13 augustus 2021 - 19:40 - Marokko

©

Het verbindingsbureau van Israël in Marokko is donderdag officieel ingehuldigd door de Israëlische minister van Buitenlandse zaken, Yair Lapid, in Rabat.

De opening van het verbindingsbureau vloeit voort uit de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Rabat en Tel Aviv op 22 december 2020, bericht persagentschap MAP. Op de inhuldiging was Mohcine Jazouli, Marokkaanse onderminister van Buitenlandse zaken, aanwezig.

Tijdens de officiële ceremonie knipten de twee bewindsmannen het lint door en kregen een rondleiding in het verbindingsbureau. David Govrin, die het verbindingsbureau in Rabat zal leiden, plaatste vervolgens een ’Mezoeza’ op de voordeur.

Israëlische media stellen dat de inhuldiging van het verbindingsbureau in de Marokkaanse hoofdstad, de eerste stap is van het herstel van de betrekkingen tussen beide landen. De volgende stap zou de opening van een Israëlische ambassade zijn, maar de autoriteiten van beide landen weigeren dat te bevestigen.

Yair Lapid was begin deze week op werkbezoek in Marokko. Hij werd vergezeld door de Israëlische minister van Werkgelegenheid, Meir Cohen, en Ram Ben Barak, voorzitter van de Commissie Buitenlandse zaken en Defensie in de Knesset (Israëlisch parlement)

Het verbindingskantoor van Israël in Rabat was sinds oktober 2000 gesloten.

Bladna.nl