Zoeken

Marokkanen protesteren tegen komst Israëlische toeristen

1 augustus 2021 - 15:17 - Marokko

©

De opening van directe vluchten tussen Marokko en Israël valt slecht bij Marokkaanse activisten. Een campagne werd op sociale media gestart om de komst van Israëlische toeristen te veroordelen.

Op internet werden meerdere hashtags gecreëerd om de normalisatie van de betrekkingen en de opening van directe routes tussen het koninkrijk en Israël aan de kaak te stellen. "Zionisten zijn niet welkom in mijn land", of nog "Zionisten weg", zijn berichten die bedoeld zijn om het besluit te veroordelen van de Marokkaanse regering om Israëlische toeristen op Marokkaans grondgebied te verwelkomen.

Het Marokkaanse Front voor steun aan Palestina is tegen de normalisatie van de betrekkingen en heeft Marokkanen opgeroepen om aan de campagne deel te nemen en de komst van Israëlische toeristen in Marrakech te veroordelen.

Lees ook: Marokkanen reageren op toenadering Marokko-Israël

"Ik heb video’s bekeken van de ontvangst van een groep Israëlische toeristen, waarvan het regime Palestijns land heeft gestolen, het leven van Palestijnen heeft genomen en het heilig karakter van de Palestijnse natie heeft geschonden. Ik wil aan hen die blij zijn met deze overdreven viering vragen: ’Hoe voel je je tegenover de honderden [Palestijnse] slachtoffers, waaronder vrouwen en kinderen, en de vernietiging van hun landbouwgronden en gebouwen?’" schreef een activist op zijn Twitter-account.

"Dansen met kindermoordenaars op onze muziek en onze vlag hijsen voor een regime van apartheid is walgelijk.", schrijft een andere activist. "Hebben toeristen van andere landen ooit hun vlag gehesen? Heb wat integriteit. We moeten laten weten dat Marokkanen Palestina steunen”.

Zondag verrichten de twee Israëlische luchtvaartbedrijven El Al en Israir hun eerste directe vluchten naar Marokko, zeven maanden na de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen het koninkrijk en Israël. Honderden Israëlische toeristen kwamen in Marrakech aan vanuit Tel Aviv.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team