Zoeken

Marokko verwacht bezoek van Israëlische minister van Buitenlandse zaken

30 juli 2021 - 17:00 - Marokko

©

Yaïr Lapid, Israëlische minister van Buitenlandse zaken, zal op 11 augustus een tweedaagse werkbezoek aan Marokko brengen. Lapid nodigde enkele dagen geleden zijn Marokkaanse ambtgenoot, Nasser Bourita, ook uit voor een bezoek aan Israël.

Marokko en Israël leveren extra inspanningen om hun betrekkingen te versterken. De baas van de Israëlische diplomatie zal in die zin op 11 en 12 augustus 2021 een officieel bezoek brengen aan Marokko, waar hij het Israëlisch verbindingsbureau zal inhuldigen.

Lees ook: Marokko en Israël willen volwaardige diplomatieke betrekkingen

Volgens The Times of Israel zal Yaïr Lapid tijdens zijn bezoek gesprekken hebben met Nasser Bourita na hem, via Alon Ushpiz, directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse zaken, in Israël te hebben uitgenodigd. Ushpiz was enkele dagen geleden al in Rabat voor een officieel bezoek.

"De directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse zaken, Alon Ushpiz, heeft in mijn naam een brief overhandigd aan Nasser Bourita, minister van Buitenlandse zaken van Marokko, waarin ik hem uitnodig voor een eerste officieel bezoek van een baas van de Marokkaanse diplomatie, aan Israël.", schreef Yaïr Lapid toen in een bericht op Twitter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team