Zoeken

Marokko-Israël: "Veelbelovende vooruitzichten voor samenwerking"

14 augustus 2021 - 18:20 - Marokko

©

Yair Lapid, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, heeft op woensdag 11 augustus in Rabat zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita ontmoet in het kader van een tweedaags bezoek. Op de bijeenkomst verklaarde Lapid dat er veelbelovende vooruitzichten zijn voor samenwerking tussen de twee landen.

"Er zijn veelbelovende vooruitzichten voor samenwerking. Wij hebben de middelen onderzocht om de betrekkingen op institutioneel niveau en op het niveau van de privésector te ontwikkelen en in stand te houden. Daarnaast wordt er ook een nieuwe impuls gegeven aan de menselijke dimensie, waarvan de recente luchtverbindingen tussen beide landen een onderdeel zijn", aldus Nasser Bourita tijdens zijn ontmoeting met zijn Israëlische ambtgenoot Yaïr Lapid.

Lees ook: Israëlisch verbindingsbureau in Marokko officieel ingehuldigd

Volgens Bourita geeft de hervatting van de betrekkingen tussen de twee landen uiting aan wilskracht en overtuiging. "De bilaterale betrekkingen kennen een nieuwe dynamiek dankzij de gemeenschappelijke wil die wij delen", aldus het hoofd van de Marokkaanse diplomatie. Hij herinnert eraan dat de twee landen vijf werkgroepen hebben opgestart die zich richten op veelbelovende sectoren, met betrekking tot onderzoek, ontwikkeling, toerisme, luchtvaart, landbouw, energie, milieu, handel en investeringen.

Tijdens de ontmoeting ondertekenden de twee hoge ambtenaren drie overeenkomsten over de versterking van de bilaterale samenwerking op politiek, cultureel, jeugd- en sportgebied en op het gebied van de luchtvaartdiensten. "De nieuwe samenwerkingsovereenkomsten die Marokko en Israël hebben ondertekend, zullen innovatie en kansen voortbrengen die voor beide landen en voor de komende generaties heilzaam zullen zijn," zei Yair Lapid.

Lees ook: PJD boycot bezoek Israëlische minister van Buitenlandse zaken

Het bezoek van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken werd op donderdag 12 augustus afgesloten. Hij huldigde net voor zijn vertrek de Israëlische diplomatieke missie in Rabat in.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team