Zoeken

Koning Mohammed VI binnenkort op bezoek in Israël?

14 augustus 2021 - 10:00 - Marokko

©

Tijdens zijn historisch bezoek aan Marokko, overhandigde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken een brief van de Israëlische president Isaac Herzog aan zijn ambtgenoot Nasser Bourita. Daarin sprak hij de wens uit Koning Mohammed VI "spoedig" te mogen ontmoeten.

"Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid overhandigde aan zijn Marokkaanse ambtgenoot, Nasser Bourita, een brief van het hoofd van de Hebreeuwse staat, Isaac Herzog, gericht aan Zijne Majesteit Koning Mohammed VI," schrijft het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in een Tweet op zijn officiële account. Het zou een genoegen zijn voor de Israëlische president om de vorst "in de nabije toekomst" te kunnen ontmoeten. "Wij hopen allen dat wij de samenwerking in de komende jaren zullen uitbreiden ten voordele van beide volkeren. Ik groet de koninklijke familie en het gehele Marokkaanse volk", aldus het ministerie.

Lees ook: Israëlisch verbindingsbureau in Marokko officieel ingehuldigd

Sinds de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël in december 2020, werken beide partijen intensief aan het versterken van hun banden. Het hoofd van de diplomatie, Yair Lapid, bracht op 11 en 12 augustus een tweedaags werkbezoek aan Marokko, waar hij de Israëlische diplomatieke missie in Rabat inhuldigde.

Israël en Marokko ondertekenden ook drie nieuwe samenwerkingsovereenkomsten met betrekking tot de versterking van de bilaterale samenwerking op politiek, cultureel, jeugd- en sportgebied en op het gebied van de luchtvaartdiensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team