Zoeken

Marokkaan in Canada betrokken bij ontvoeringszaak terwijl hij in Marokko zat

23 december 2021 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Terwijl Imad Ennasr in Marokko was, werd zijn naam gebruikt voor de huur van het huis waarin de voorzitter van Cora-restaurants Nicholas Tsouflidis, naar verluidt werd ontvoerd. Het proces gaat verder in het gerechtsgebouw van Laval.

De feiten dateren van maart 2017, toen de voorzitter van de restaurantketen Cora, Nicholas Tsouflidis, uit zijn huis werd ontvoerd en later vastgebonden in een greppel op de Montée Champagne in Laval werd aangetroffen, meldt Le Journal de Montréal. Zoals door de jury in het proces tegen Paul Zaidan werd vastgesteld, was hij eerder ontvoerd en opgesloten in een huis in de Principale Straat in dezelfde stad.

Lees ook: Moslim neergestoken in Canada, baard weggesneden

Paul Zaidan, 52, is een voormalige franchisenemer van Chez Cora. Hij werd in september 2018 gearresteerd en wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn geweest bij de ontvoering van Nicholas Tsouflidis. Een andere naam komt in de zaak voor: Imad Ennasr, 37. Het huis waar de CEO van het Cora-restaurant werd ontvoerd, zou onder zijn naam zijn gehuurd toen hij op het moment van de feiten in Marokko - zijn land van herkomst - was. Hij bracht er meer dan anderhalf jaar door.

"Een ontmoeting met de politie is niet prettig, het is stressvol. Vooral in een ontvoeringszaak toen ik mijn naam zag staan," legde de 30-jarige maandag uit tijdens een getuigenis in de rechtbank van Laval. Imad is een ex-werknemer van Paul Zaidan, die zijn contactgegevens had. Het telefoonnummer op het huurcontract was echter niet dat van Imad, maar van de voormalige franchisenemer van Chez Cora.

Lees ook: Malaga: nieuwe info’s over ontvoering Marokkaanse Nederlander

Vorige week vertelde de eigenaar van het huis, Nigel Williams, de jury dat hij Paul Zaidan had geïdentificeerd als de persoon die zijn huis huurde van januari tot mei 2017. Het proces wordt voortgezet in de rechtbank van Laval.

Bladna.nl