Zoeken

Moord in Marrakech door homoseksuele relatie

22 december 2021 - 18:20 - Marokko

©

De strafkamer van het hof van beroep van Marrakech heeft een 26-jarige man veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het op brute wijze vermoorden van een 70-jarige man en het vervolgens in brand steken van zijn huis.

Het incident deed zich voor in de nacht van maandag 26 juli 2021 in een huis in het dorp Douar El Oulja in de plattelandsgemeente Sidi Abdellah Ghiat, in de provincie Al Haouz. De buurt werd gealarmeerd door rook die uit het huis van een 74-jarige man kwam, meldt Aujourd’hui Le Maroc. Jongeren uit Douar gingen naar het huis en probeerden het vuur te doven. Ze ontdekten er het lichaam van de man, zwaar verbrand en met een doorgesneden keel.

Lees ook: Tanger: video van opgejaagde homoseksueel zorgt voor opschudding

De gendarmerie deed succesvol onderzoek naar de zaak. Onderzoekers stelden vast dat de jongeman het slachtoffer vaak had bezocht en in zijn huis was geweest net voordat er brand uitbrak. Hij werd gearresteerd. Hij gaf uiteindelijk toe dat hij het slachtoffer had vermoord na een meningsverschil. Volgens het onderzoek hadden de twee mannen een homoseksuele relatie. De jongeman werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team