Zoeken

Moslim neergestoken in Canada, baard weggesneden

28 juni 2021 - 17:40 - Wereld

©

In Canada is een 32-jarige moslim vrijdag neergestoken door twee mannen. Ze sneden ook een deel van zijn baard weg, meldt de Saskatoon StarPhoenix. Er is een onderzoek ingesteld naar het racistisch incident.

Muhammad Kashif zegt van achteren te zijn aangevallen toen hij terugkwam van een wandeling. Hij werd in de rug gestoken en beledigd door zijn agressors. "Waarom draag je deze jurk? Waarom ben je hier? Ga terug naar je land. Ik haat moslims. En waarom heb je deze baard?", zouden ze gezegd hebben. Daarna hebben ze zijn baard gedeeltelijk weggeknipt.

De man emigreerde op 12-jarige leeftijd van Pakistan naar Canada. Het Laatste Nieuws schrijft dat de man diverse steekwonden heeft opgelopen, maar zich inmiddels buiten levensgevaar bevind.

Dit is de derde aanval tegen moslims in Canada deze maand. Op 6 juni reed een man met zijn pick-up in op een familie. Vier mensen kwamen om, alleen een kind van negen overleefde de fatale aanrijding. De 20-jarige Canadese dader wordt vervolgd voor een terreurdaad. Afgelopen woensdag heeft een man met een mes twee moslimvrouwen met een hoofddoek aangevallen.

Bladna.nl