Zoeken

Malaga: nieuwe info’s over ontvoering Marokkaanse Nederlander

9 december 2021 - 17:40 - Wereld

ontvoering-kidnapping-jamal-bouaouiouich.jpg

Rechercheurs van de politie in Marbella bij Malaga, hebben nieuwe aanwijzingen in de ontvoering van Jamal Bouaouiouich, een Nederlandse zakenman van Marokkaanse afkomst. Meer dan een jaar na het incident hebben ze de auto van het slachtoffer gevonden. Deze was uitgerust om getraceerd te kunnen worden.

Jamal werd op 24 augustus 2020 ontvoerd toen hij met zijn vrouw en vijf kinderen in een auto reed. Acht mannen in uniformen van de rijkspolitie onderschepten de auto van de zakenman, sleurden hem van het stuur en namen hem mee. Sindsdien is er geen teken van leven geweest van Jamal of enig nieuws van de ontvoerders, die ook geen losgeld hebben geëist aan de familie.

Lees ook: Nederlandse Marokkaan Jamal ontvoerd in Spanje, familie schreeuwt om hulp

Politiebronnen vertelden aan Eltaquigrafo dat de auto waarin Jamal op de avond van het incident zat, is teruggevonden. Toen onderzoekers de auto onderzochten, ontdekten ze een volgapparaat waarmee ze de locatie van het voertuig konden vaststellen. De vrouw van Jamal heeft zelf aan de politiechef in Marbella gemeld dat zij die avond niet hun eigen auto gebruikten, maar die van een vriend. Hun auto was in reparatie.

Rechercheurs luisterden naar opnames van leden van een Franse criminele organisatie aan de Costa del Sol. Zij vernamen dat dit netwerk op zoek was naar een Nederlander van Marokkaanse afkomst zoals Jamal, en gaven bijzonderheden over het type auto waarin hij reed en de plaatsen waar hij verbleef. Er werd zelfs verteld waar hij zou worden aangevallen. De ontvoering vond plaats twaalf dagen na de audio-opname.

Lees ook: Marokko vastberaden om uitlevering Said Chaou te verkrijgen

Drie hypotheses stellen zich. Een eerste mogelijkheid is dat het om een ontvoering voor geld zou gaan. Jamal was een succesvol makelaar en erg gul. Als iemand geld nodig had, gaf hij het zonder er iets voor terug te vragen. Maar als hij voor geld was ontvoerd, zou er dan niet al losgeld zijn geëist?

Daarna neigen de onderzoekers ook naar een afrekening, waarbij zij beweren dat Jamal betrokken is bij criminele organisaties die handelen in miljoenen euro’s. Deze hypothese wordt ook weerlegd door zijn echtgenote, die beweert dat haar man "niet zo rijk was en geen strafblad had".

Lees ook: Nederlandse handlanger Said Chaou in Marbella ontvoerd

Een derde mogelijkheid is zijn banden met zijn oom Said Chaou, omstreden Nederlandse zakenman van Marokkaanse afkomst. Marokko eist al jaren Chaou’s uitlevering door Nederland vanwege zijn intense politieke activiteiten tegen het Marokkaanse regime.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team