Zoeken

Inwoners Agadir bezorgd over waterkwaliteit

19 januari 2024 - 08:00 - Marokko

©

In Agadir en omliggende steden zoals Inezgane, Ait Melloul, Dcheira en Laqliaa, uiten inwoners hun bezorgdheid over de kwaliteit van het drinkwater dat de afgelopen weken door het waterbedrijf RAMSA is geleverd.

Veel inwoners hebben een plotselinge verandering in de kleur en smaak van het drinkwater opgemerkt en vrezen voor hun gezondheid. Deze veranderingen volgden op herhaalde onderbrekingen van de drinkwatervoorziening in verschillende wijken van Groot-Agadir.

Lees ook: Water onaangekondigd afgesloten in Agadir

Parlementslid Hassan Oumribte van de PPS-partij heeft een schriftelijke vraag gesteld aan Nizar Baraka, de minister van Uitrusting en Water, over de maatregelen die zijn ministerie neemt of van plan is te nemen om een einde te maken aan deze plotselinge onderbrekingen van de watervoorziening in de regio Agadir. Hij wil ook weten hoe de verbinding met het ontziltingsstation in de provincie Chtouka Ait Baha hersteld kan worden.

Oumribte herinnerde eraan dat de bewoners van Agadir en nabijgelegen regio’s in september vorig jaar hebben geleden onder de vele onderbrekingen van de drinkwatervoorziening door een technische storing in het hoofdkanaal dat het ontziltingsstation met het distributienetwerk van de stad verbindt.

Lees ook: Marokko: ontziltingsinstallaties om landbouw te redden

Volgens wateragentschap RAMSA worden deze onderbrekingen veroorzaakt door een gebrek aan neerslag en een acute waterschaarste bij de dammen die Groot-Agadir van water voorzien, evenals door een storing in de productie-installaties van het Nationaal Bureau voor Water en Elektriciteit. Het agentschap verzekert dat alle maatregelen worden genomen om de situatie weer te normaliseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team