Zoeken

Water afgesloten in Marrakech?

21 maart 2024 - 13:00 - Marokko

©

Bewoners van verschillende wijken in Marrakech klagen over een lagere waterdruk en wateronderbrekingen. Er gaan ook geruchten over de slechte kwaliteit van het water uit de kraan. Het waterdistributieagentschap van de stad, Radeema, geeft geen uitleg over de storingen.

Lokale bronnen vertelden aan Al Oumq dat ze via het noodnummer van Radeema tevergeefs contact probeerden op te nemen met de waterleverancier. Het medium meldt ook dat pogingen om Radeema via datzelfde kanaal te bereiken, zonder resultaat bleven.

Lees ook: Marokko: "waterdieven" opgepakt

In een persbericht meldt Radeema dat "de drinkwaterproductie-installatie van het Nationaal Agentschap voor Water en Elektriciteit (ONEE) storingen heeft ondervonden" en dat "het distributienet van het agentschap een daling van de waterdruk kan ervaren tot aan een onderbreking van de toevoer in alle wijken van de stad."

Radeema geeft echter geen toelichting op de oorzaken van de "storingen" en stelt de bevolking niet gerust over de waterkwaliteit en de lage druk in sommige wijken, ondanks de hardnekkige geruchten op sociale media dat "het water uit de kraan in sommige wijken van Marrakech niet drinkbaar is."

Lees ook: Watercrisis: water niet afgesloten in Tanger

De watermaatschappij communiceert opvallend slecht met de burgers. In plaats van heldere informatie te verstrekken, beperkt Radeema zich tot het versturen van beknopte persberichten naar partnermedia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team