Zoeken

Marokko en Nederland willen drinkwater produceren uit vocht in de lucht

11 juli 2022 - 16:20 - Marokko

©

Een proefproject van Marokko en Nederland voor de productie van drinkwater uit vocht is in Rabat voltooid. Een plechtigheid vond plaats in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Nationaal Bureau voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE), het plaatsvervangend hoofd van de Missie van de Nederlandse Ambassade in Marokko, Fred Duijn, en de Voorzitter en CEO van Eurosafetygroup.

In een verklaring van het ONEE staat dat dit initiatief de samenwerking tussen Marokko en Nederland versterkt. Het is een partnerschapsovereenkomst tussen het ONEE en de Nederlandse Eurosafetygroup om het zogenaamde "Rainmaker"-systeem te testen. Beide landen willen verschillende plaatsen in Marokko die problemen hebben met hun drinkwatervoorziening voorzien door water te winnen uit de vochtigheid in de lucht.

Lees ook: Snuffelhonden sporen waterlekken op in Rabat

Dit project heeft een goede kans van slagen, omdat het proefproject al is geïnstalleerd en er met succes tests zijn uitgevoerd in het Internationaal Instituut voor Water en Sanitatie (IEA) van het ONEE. De resultaten werden tijdens de slotceremonie gepresenteerd. Het ONEE en Eurosafetygroup hebben besloten het project uit te breiden tot plaatsen met nog meer beperktere toegankelijkheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team