Zoeken

Farmaceutische bedrijven pleiten voor promotie medicijnen "made in Marokko"

2 december 2021 - 21:00 - Economie

©

Marokkaanse farmaceutische bedrijven hebben de regering gevraagd om de invoer van medicijnen te beperken en in Marokko vervaardigde geneesmiddelen te promoten.

De oproep werd gedaan tijdens een ontmoeting tussen de Marokkaanse Federatie van Farmaceutische Industrie en Innovatie (FMIIP) en de minister van Industrie en Handel, Ryad Mezzour, meldt Les Inspirations Eco.

Lees ook: "Made in Morocco" coronavaccin eind dit jaar beschikbaar

Tijdens dit conclaaf met als thema "De stand van zaken in de nationale farmaceutische sector en zijn diverse uitdagingen", hebben de deelnemers nagedacht over het veiligstellen van de bevoorrading van medicijnen en het aanmoedigen van investeringen in de plaatselijke productie ervan.

Bij deze gelegenheid riepen farmaceutische beroepsbeoefenaren op tot "steunmechanismen voor de uitvoer en de vermindering van de invoer van medicijnen in een context van economisch herstel post-corona". Het doel is "te zorgen voor een betere integratie en concurrentiepositie in de mondiale keten".

Lees ook: Marokkaanse groep Pharma 5 investeert 100 miljoen in Ivoorkust

Om de minister van hun standpunt te overtuigen, brachten de industriëlen in dat de farmaceutische industrie bereid is om een essentiële rol te spelen in de inspanningen voor de realisatie van de koninklijke opdracht voor de veralgemening van de sociale dekking, om zo de gezondheidssoevereiniteit van het land te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team