Zoeken

Marokkaanse groep Pharma 5 investeert 100 miljoen in Ivoorkust

29 september 2016 - 08:30 - Economie

©

Marokko en Ivoorkust hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw door de Marokkaanse groep Pharma 5 van een geneesmiddelenfabriek in Abidjan.

De nieuwe fabriek zal een investering vergen van 100 miljoen dirham en zal in de handelszone van Bassam worden gebouwd volgens persagentschap MAP.

In de fabriek zullen geneesmiddelen worden geproduceerd, waaronder een generiek geneesmiddel tegen Hepatitis C die « aan de internationale normen zal voldoen ».

Volgens de CEO van Pharma 5 zal de nieuwe fabriek voldoen aan de medicatiebehoeften van Ivoorkust en de subregio. De geneesmiddelen zullen aan door de Afrikaanse burgers betaalbare prijzen worden verkocht.

De overeenkomst werd ondertekend door minister El Houssein El Ouardi van Gezondheid, minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie, Handel, Investeringen en Digitale economie, de Ivoriaanse minister Gezondheid Raymonde Goudou-Coffie, de CEO van Pharma 5 Abdellah Lahlou Filali en de directeur-generaal van de Medische Alliance Ivoorkust, Ibrahim Jbili.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team