7 december 2021 - 17:40 - Economie
De illegale invoer van Turks goud, die Marokko bedreigt, is een gangbare praktijk die Marokkaanse juweliers aanzienlijke verliezen berokkent en hen zelfs failliet doet gaan. Zij doen een beroep op de regering om een einde te maken aan deze invoer.
Turks goud, dat illegaal in Marokko wordt ingevoerd door maffianetwerken, overspoelt de plaatselijke markt. Tot verbittering van de juweliers in de sector, meldt Assabah. Zij beweren dat grote hoeveelheden Turkse juwelen aan het publiek worden verkocht zonder de wet na leven. Deze juwelen dragen noch het merk van de fabrikant, noch dat van de verkoper. Zij onthullen dat deze producten, die door grote Turkse bedrijven worden vervaardigd, tegen aantrekkelijke prijzen aan nep-juweliers worden verkocht. Op hun beurt verkopen deze ze door tegen concurrerende prijzen "in het volle zicht van de betrokken inspectiediensten", aldus de klacht.
Lees ook: Wereld-Marokkaan met gesmokkelde gouden sieraden betrapt in Tanger Med
Om de dreiging van deze handel aan te pakken, vragen de juweliers uit de sector aan de regering om op te treden. Dit kan door de uitvoering van een strategisch plan voor de sector te versnellen. Zij doen ook een beroep op de diensten van het bevoegde ministerie om "inspectiecampagnes uit te voeren om de wettigheid van de activiteiten van deze smokkelaars te controleren," en op de douaneautoriteiten om de controle op goederen die uit het buitenland komen, op te voeren.
Dit is de beste openbare universiteit in Marokko
Marokko zet twee Spaanse advocaten uit Sahara
Brahim Díaz terug bij Real Madrid en eindelijk bij Marokko?
Onderzoekers onthullen mysteries Groene Sahara
Kind pleegt zelfmoord nadat zijn vader hertrouwt in Tetouan
Hussayn Touati: van Algerije naar Marokko?
Marokkaanse tomaat: de nieuwe nachtmerrie van Europese producenten
Air Algérie zet concurrentie met Royal Air Maroc op scherp
Nieuws over gigantische batterijfabriek in Marokko
Leoni investeert ruim 932 miljoen dirham in Marokkaanse auto-industrie
Bij deze maatschappijen leaset Royal Air Maroc vliegtuigen
Royal Air Maroc: nieuwe vliegtuigen en nieuwe routes
Gasleiding Marokko-Nigeria: 12,5 miljard dollar om aanleg te versnellen
Watermeloenproductie problematisch in Marokko