Zoeken

Turks goud valt Marokko binnen

7 december 2021 - 17:40 - Economie

©

De illegale invoer van Turks goud, die Marokko bedreigt, is een gangbare praktijk die Marokkaanse juweliers aanzienlijke verliezen berokkent en hen zelfs failliet doet gaan. Zij doen een beroep op de regering om een einde te maken aan deze invoer.

Turks goud, dat illegaal in Marokko wordt ingevoerd door maffianetwerken, overspoelt de plaatselijke markt. Tot verbittering van de juweliers in de sector, meldt Assabah. Zij beweren dat grote hoeveelheden Turkse juwelen aan het publiek worden verkocht zonder de wet na leven. Deze juwelen dragen noch het merk van de fabrikant, noch dat van de verkoper. Zij onthullen dat deze producten, die door grote Turkse bedrijven worden vervaardigd, tegen aantrekkelijke prijzen aan nep-juweliers worden verkocht. Op hun beurt verkopen deze ze door tegen concurrerende prijzen "in het volle zicht van de betrokken inspectiediensten", aldus de klacht.

Lees ook: Wereld-Marokkaan met gesmokkelde gouden sieraden betrapt in Tanger Med

Om de dreiging van deze handel aan te pakken, vragen de juweliers uit de sector aan de regering om op te treden. Dit kan door de uitvoering van een strategisch plan voor de sector te versnellen. Zij doen ook een beroep op de diensten van het bevoegde ministerie om "inspectiecampagnes uit te voeren om de wettigheid van de activiteiten van deze smokkelaars te controleren," en op de douaneautoriteiten om de controle op goederen die uit het buitenland komen, op te voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team