Zoeken

Marokko-Israël: nieuwe overeenkomst voor handelssamenwerking

28 oktober 2021 - 12:40 - Economie

©

Marokko en Israël zijn van plan om een nieuwe overeenkomst te ondertekenen ter versterking van de commerciële en industriële samenwerking tussen de twee landen.

Dit nieuwe economische partnerschap heeft tot doel "de samenwerking tussen beide landen te versterken en uit te breiden, innovatie te bevorderen en de handelsbetrekkingen tussen beide landen te diversifiëren en te verveelvoudigen", aldus de vertegenwoordiger van het Israëlische ministerie van Economie en Industrie, Noa Artchuk.

Lees ook: Israëlisch bedrijf mag naar olie zoeken in Marokko

Tijdens een virtuele conferentie die dinsdag werd georganiseerd tussen Marokkaanse en Israëlische economische actoren, zei de vertegenwoordiger dat "verschillende Israëlische bedrijven geïnteresseerd zijn in het vooruitzicht om in Marokko te opereren en Marokkaanse partners te vinden met wie zij kunnen samenwerken in verschillende sectoren".

De Israëlische regering wil met deze overeenkomst "de toekomstige ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen en de samenwerking tussen de twee landen bevorderen" en "zorgen voor duurzame vrede, veiligheid, stabiliteit en welvaart voor beide naties", vervolgde Noa Artchuk. Zij wees er ook op dat de samenwerking zal plaatsvinden in verschillende economische en industriële sectoren, waaronder de chemische, farmaceutische, elektrische en mechanische industrie, hernieuwbare energie, irrigatietechnologieën en landbouw.

Lees ook: Marokkaans staatsbedrijf OCP en Israëlische ICL bundelen krachten voor duurzame ontwikkeling

De voorzitter van de Morocco-Israel Business Council, Steve O’Hana, verklaarde van zijn kant dat "naast de bilaterale samenwerkingen ook de Marokkaans-Israëlische economische samenwerking deel kan uitmaken van een multilaterale aanpak, om samen nieuwe markten aan te boren waarin onze landen actief en concurrerend zijn". Hij voegde eraan toe dat "alle voorwaarden aanwezig zijn om de economische en commerciële betrekkingen tussen Marokko en Israël te verheffen tot een stevig en duurzaam partnerschap dat gezamenlijke groei brengt. Het is aan ons om in die richting samen te werken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team