Zoeken

Marokko: cannabis versterkt textielsector

19 december 2021 - 17:00 - Economie

©

Cannabis is een van de belangrijkste toekomstproducten van de Marokkaanse textielsector en zal bijdragen tot de versterking van zijn concurrentievermogen.

Textielbedrijven hebben de regering vaak om hulp gevraagd, vooral na de gezondheidscrisis. De sector vereist zware investeringen. "Opkomende economieën zoals China en Turkije danken hun groei aan een krachtig overheidsingrijpen. Marokko zou geen uitzondering mogen zijn. De textielsector kan niet groeien als de staat ons niet steunt en begeleidt." Fatima-Zohra Alaoui, directeur van Marokkaanse Vereniging van Textiel- en Kledingindustrie (AMITH), verklaarde dit bij de lancering van de nieuwe visie voor de sector tot 2035.

Lees ook: Medicinale cannabis wordt belangrijkste exportproduct van Marokko

Alaoui pleit voor het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals hennep (cannabis) en wol om de textielindustrie te versterken en zo geleidelijk katoen en polyester te vervangen. De legalisering van cannabis in Marokko is een kans voor de Marokkaanse textielindustrie. De vezels kunnen gebruikt worden en de zaden kunnen worden aangewend in de farmaceutische sector. "Wij kunnen een 100% Marokkaans product aanbieden. Het is een organische textielvezel die snel kan worden geteeld en zeer weinig vereist", zegt de directeur van AMITH.

Lees ook: Kledingbedrijven verhuizen van China naar Marokko

Dit zal Marokko in staat stellen zich opnieuw te positioneren op de mondiale textielmarkt, vooral in het licht van de koolstofbelasting die op 1 januari 2023 van kracht wordt in Europa, de belangrijkste markt voor Marokkaans textiel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team