Zoeken

Colombianen beweren in Marokkaanse gevangenis "geslagen en gemarteld" te worden

22 december 2021 - 10:40 - Marokko

©

Harold Barona, een Colombiaan uit Puerto Escondido, en zijn landgenoten Nelson en Jair, werden bij hun aankomst in Rabat door de Marokkaanse politie gearresteerd en gevangengezet. Ze beweren dat ze sindsdien "zonder reden mishandeld" worden.

Barona werkt nu reeds een aantal jaren op een boot die goederen vervoert naar andere landen. Na een zeereis van enkele dagen kwam hij samen met zijn metgezellen aan in Rabat en namen zij hun intrek in een flat. Daar werden ze gearresteerd en "met geweld" afgevoerd door de politie, meldt de lokale website Chicanoticias.

Lees ook: Gevangenis Tetouan ontkent mishandeling Spaanse gevangenen

De Colombiaan zegt dat ze naar een politiebureau werden gebracht, waar ze werden "geslagen en gemarteld". "Ze hebben niets gevonden, geen wapens noch drugs, en onze papieren zijn in orde," zegt Barona. Ze werden vervolgens naar de gevangenis gebracht "waar hun rechten voortdurend worden geschonden," zegt hij.

"Ze lieten ons een document ondertekenen in het Arabisch, dat we niet hebben begrepen. Het leven is hier een dagelijkse hel omdat ze ons slaan, martelen en vernederen. We weten niet waar ze ons van beschuldigen en we zijn niet berecht. De dagen verstrijken en wij vrezen het ergste," voegt Barona eraan toe.

Lees ook: Toerist cel in voor aankoop in Marokko gestolen masker

De situatie is zo ondraaglijk voor de drie mannen dat ze hebben overwogen zelfmoord te plegen. Zij hekelen de onverschilligheid van het Colombiaanse consulaat in Marokko, dat geen enkele actie heeft ondernomen om hen te helpen, en verzoeken het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken tussenbeide te komen om hen te repatriëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team