Zoeken

Gevangenis Nador ontkent marteling gevangene

1 april 2022 - 19:00 - Marokko

©

In de plaatselijke gevangenis van Nador is geen enkele gevangene gefolterd. De gevangenisadministratie ontkent de berichten hierover en noemt het "valse beschuldigingen".

Het bestuur van de plaatselijke gevangenis van Nador meldt via een persbericht dat de bewering van een vereniging die zich inzet voor de verdediging van de mensenrechten in Nador, over "een gedetineerde in de plaatselijke gevangenis van Nador die het slachtoffer is geworden van beledigingen, smaad en foltering", vals is.

Lees ook: Colombianen beweren in Marokkaanse gevangenis "geslagen en gemarteld" te worden

In een toelichting preciseert het bestuur dat het gaat om de gedetineerde M.K., die op 16 maart de orde in het gebouw heeft verstoord, door zijn weigering om de bevelen van de bewakers op te volgen. Als gevolg daarvan werd hij voor de tuchtcommissie gebracht, die hem een afzondering van 45 dagen oplegde in een individuele cel, meldt MAP.

De gedetineerde in kwestie heeft vervolgens contact opgenomen met zijn moeder en haar gevraagd informatie te verspreiden over het feit dat hij "gemarteld" zou zijn, om te ontsnappen aan de disciplinaire sanctie die hem was opgelegd.

Lees ook: Guantánamo-gedetineerde dient klacht in tegen Marokko

Het gevangenisbestuur laat weten dat de valse beschuldigingen en het gebruik van bepaalde media om ze te verspreiden, de gevangenisadministratie er niet van zullen weerhouden om de wet, zonder enige discriminatie, strikt toe te passen op alle gedetineerden, en daarbij te waken over de veiligheid in de gevangenisomgeving en de fysieke integriteit van de gedetineerden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team